Bönburgare med majs, morot och BBQ-sås
35-45
Laktosfri
Vegetariskt
9
Points®värde per portion

Bönburgare med majs, morot och BBQ-sås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • tomatpuré
  • sambal oelek
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • neutral olja

Bönburgare

Rödlök
½ st
Morötter
150 g
Tomatpuré
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Svarta bönor
1 förp
Majs
1 förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Majsstärkelse
1 msk
Ströbröd
2 msk
Äggula (Ägg)
1 st
Neutral olja
1 tsk

Tillbehör

Nouvelle sallad
½ st
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
BBQ-sås
½ förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Låt biffarna få en fin stekyta innan du vänder dem.

  1. Bönburgare: Finhacka rödlök. Skala och finriv morötter. Lägg allt i en bunke. Blanda ner tomatpuré, sambal oelek och pressad vitlök.
  2. Häll av och skölj svarta bönor. Lägg svarta bönor och avhälld majs i en mixerbunke. Mixa grovt med en stavmixer. Blanda ner bönröran i lökblandningen. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
  3. Tillsätt majsstärkelse, ströbröd och äggula. Blanda ihop allt till en smet och låt vila i ca 5 minuter.
  4. Tillbehör: Bryt romansallad i mindre bitar. Skiva tomat och rödlök tunt.
  5. Bönburgare: Forma smeten till biffar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek biffarna ca 5 min per sida (se tips!). Var försiktig när du vänder dem så att de inte går sönder. 
  6. Servera bönburgare i hamburgerbröd med sallad, tomat, lök och BBQ-sås.