Bönburgare med majs, morot och BBQ-sås
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- tomatpuré
- sambal oelek
- vitlök
- salt
- svartpeppar
- ströbröd
- neutral olja
Bönburgare
Rödlök
½ st
Morötter
150 g
Tomatpuré
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Svarta bönor
1 förp
Majs
1 förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Majsstärkelse
1 msk
Ströbröd
2 msk
Äggula (Ägg)
1 st
Neutral olja
1 tsk
Tillbehör
Nouvelle sallad
½ st
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
BBQ-sås
½ förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Låt biffarna få en fin stekyta innan du vänder dem.
- Bönburgare: Finhacka rödlök. Skala och finriv morötter. Lägg allt i en bunke. Blanda ner tomatpuré, sambal oelek och pressad vitlök.
- Häll av och skölj svarta bönor. Lägg svarta bönor och avhälld majs i en mixerbunke. Mixa grovt med en stavmixer. Blanda ner bönröran i lökblandningen. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Tillsätt majsstärkelse, ströbröd och äggula. Blanda ihop allt till en smet och låt vila i ca 5 minuter.
- Tillbehör: Bryt romansallad i mindre bitar. Skiva tomat och rödlök tunt.
- Bönburgare: Forma smeten till biffar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek biffarna ca 5 min per sida (se tips!). Var försiktig när du vänder dem så att de inte går sönder.
- Servera bönburgare i hamburgerbröd med sallad, tomat, lök och BBQ-sås.