Köttfärsyakiniku med sesamfrön
20-30
Laktosfri
14
Points®värde per portion

Köttfärsyakiniku med sesamfrön

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Köttfärsyakiniku

Ingefära
½ bit
Bananschalottenlök
1 st
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Socker
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Fullkornsris
1 dl
Broccoli
1 st
Salladslök
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går även bra att steka broccolin ca 3 min i lite neutral olja.

  1. Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Köttfärsyakiniku: Skala och finriv ingefära, ca 1 msk. Finhacka schalottenlök. Hetta upp sesamolja i en stekpanna eller wok. Fräs schalottenlök och nötfärs ca 5 min. 
  3. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka upp lättsaltat vatten (se tips!) i en kastrull och koka broccoli ca 2 min. 
  4. Köttfärsyakiniku: Blanda ner riven ingefära, pressad vitlök, japansk soja och socker till stekpannan. Låt allt koka ihop ca 1 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Strimla salladslök. Toppa köttfärsyakiniku med salladslök och sesamfrön. Servera med fullkornsris och broccoli.