Pasta Alfredo med kyckling
25-35
12
Points®värde per portion

Pasta Alfredo med kyckling

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • kycklingbuljong

Alfredosås

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Kycklingfilé
300 g
Flytande margarin
1+½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Babyspenat
65 g

Till servering

Linguine (Vete)
125 g
Cocktailtomater
250 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Hacka schalottenlök och vitlök. Finriv parmesanost. Strimla kycklingfilé. 
  2. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl pastavatten när du häller av pastan.
  3. Alfredosås: Hetta upp 1 tsk flytande margarin i en stekgryta. Bryn kycklingstrimlorna ca 3 min, runt om. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg upp på en tallrik. 
  4. Tillsätt ½ tsk flytande margarin till stekgrytan. Fräs schalottenlök ca 3 min, tills löken mjuknat något. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca ½ min. Blanda ner Milda mat, smulad kycklingbuljong och den stekta kycklingen. Koka upp och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. 
  5. Blanda ner avhälld pasta i Alfredosåsen och tillsätt lite av det sparade pastavattnet, för önskad konsistens. Rör ner babyspenat och riven parmesan. Blanda väl och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Servera med cocktailtomater.