Veganbowl med kanelrostad sötpotatis, avokado och jordnötter
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Veganbowl med kanelrostad sötpotatis, avokado och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • havre

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vitlök
  • vitvinsvinäger

Kanelrostad sötpotatis

Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Malen kanel
1 krm
Salt
1 krm

Chilidressing

Röd chili
½-1 st
Vitlök
1 klyfta
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Salt
1 krm

Rödkål

Rödkål
250 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm

Beluga bowl

Belugalinser
125 g
Avokado
1 st
Jordnötter (Jordnötter)
40 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 686 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
  3. Kanelrostad sötpotatis: Skär sötpotatis i tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, malen kanel och salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min.
  4. Chilidressing: Finhacka röd chili (se tips!) och vitlök. Lägg hälften av imat fraiche, chili, vitlök och salt i en mixerbunke. Mixa slätt. Häll över i en skål och blanda med resten av imat fraichen.
  5. Rödkål: Strimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger och salt.
  6. Beluga bowl: Skiva avokado. Grovhacka jordnötter och koriander.
  7. Fördela belugalinser, kanelrostad sötpotatis, rödkål och avokado i 2 skålar. Toppa med jordnötter och koriander. Servera med chilidressing.