Spaghetti alla puttanesca med oliver och mozzarella
20-30
Vegetariskt

Spaghetti alla puttanesca med oliver och mozzarella

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • vatten
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti (Vete)
200 g
Kapris
½ burk
Gul lök
1 st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Malen kanel
½ krm
Citron
½ st
Svartpeppar

Till servering

Bladpersilja
10 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Snacksoliver
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 745 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 88 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll av kapris. Finhacka gul lök, röd chili och vitlök. Tänk på att chili varierar i styrka, så smaka dig fram till lagom hetta.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, chili, vitlök och kapris ca 5 min, tills löken är mjuk. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, socker, salt och malen kanel. Sjud ca 5 min.
  4. Finhacka bladpersilja. Bryt mozzarella i bitar.
  5. Smaka av tomatsåsen med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner spaghettin i såsen.
  6. Servera spaghetti alla puttanesca toppad med snacksoliver, bladpersilja och mozzarella.