Ribollita - toscansk grönsakssoppa med bönor och svartkål
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Ribollita - toscansk grönsakssoppa med bönor och svartkål

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Ribollita

Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Svartkål
150 g
Stora vita bönor
½ förp
Olivolja
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar

Bönspread

Stora vita bönor
½ förp
Citron
½ st
Olivolja
2 msk
Svartpeppar
Salt
1 krm
Bladpersilja
10 g

Till servering

Surdegspavé (Vete)
2 st
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 513 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 61 g
  • Protein 18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Skala och tärna morot smått. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Ansa och strimla svartkål. Häll av och skölj stora vita bönor till både ribollita och bönspread. Finhacka all bladpersilja.
  3. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs morot, lök och vitlök ca 3 min. Tillsätt svartkål, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, eller tills grönsakerna är mjuka.
  4. Grädda surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
  5. Bönspread: Tvätta citron ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg stora vita bönor, citronskal, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med en stavmixer. Blanda ner bladpersilja. Smaka av med lite pressad citronsaft och salt.
  6. Rör ner stora vita bönor i ribollitan och sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  7. Toppa ribollita med resten av den hackade bladpersilja. Servera med surdegspavé och bönspread.