30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Pasta con peperoni grigliati - pasta med rostad paprika och pinjenötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- vitlök
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Pasta con peperoni
Röd paprika
1 st
Gul paprika
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Timjan
10 g
Vitlök
1 klyfta
Casarecce (Vete)
200 g
Olivolja
2 msk
Stora vita bönor
1 förp
Salt
Svartpeppar
Chili flakes
Till servering
Pinjenötter
20 g
Snacksoliver
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 749 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 91 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Halvera och kärna ur röd och gul paprika. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills paprikan mjuknat och fått lite färg.
- Förberedelser: Grovhacka timjan. Skiva vitlök. Häll av och skölj stora vita bönor. Strimla hälften av den rostade paprikan och lägg åt sidan.
- Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av kokvattnet till moment 7.
- Paprikakräm: Lägg resten av den rostade paprikan i en mixerbunke tillsammans med vitlök, vita bönor och olivolja. Mixa till en kräm med stavmixer. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och chili flakes.
- Rosta pinjenötter i en torr och het stekpanna tills de är gyllene!
- Blanda nykokt pasta med paprikakräm och det sparade kokvattnet. Vänd ner strimlad paprika och färsk timjan (spara lite till servering).
- Servera pasta con peperoni grigliati toppad med rostade pinjenötter, snacksoliver och lite färsk timjan!