Pasta con peperoni grigliati - pasta med rostad paprika och pinjenötter
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Pasta con peperoni grigliati - pasta med rostad paprika och pinjenötter

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • vitlök
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Pasta con peperoni

Röd paprika
1 st
Gul paprika
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Timjan
10 g
Vitlök
1 klyfta
Casarecce (Vete)
200 g
Olivolja
2 msk
Stora vita bönor
1 förp
Salt
Svartpeppar
Chili flakes

Till servering

Pinjenötter
20 g
Snacksoliver
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 749 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 91 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Halvera och kärna ur röd och gul paprika. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills paprikan mjuknat och fått lite färg.
  3. Förberedelser: Grovhacka timjan. Skiva vitlök. Häll av och skölj stora vita bönor. Strimla hälften av den rostade paprikan och lägg åt sidan.
  4. Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av kokvattnet till moment 7.
  5. Paprikakräm: Lägg resten av den rostade paprikan i en mixerbunke tillsammans med vitlök, vita bönor och olivolja. Mixa till en kräm med stavmixer. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och chili flakes. 
  6. Rosta pinjenötter i en torr och het stekpanna tills de är gyllene! 
  7. Blanda nykokt pasta med paprikakräm och det sparade kokvattnet. Vänd ner strimlad paprika och färsk timjan (spara lite till servering).
  8. Servera pasta con peperoni grigliati toppad med rostade pinjenötter, snacksoliver och lite färsk timjan!