Gul kycklingcurry med kokosmjölk och palsternacka
15-20
Laktosfri
Utan gluten

Gul kycklingcurry med kokosmjölk och palsternacka

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • sambal oelek
  • mjölk
  • vitvinsvinäger
  • grönsaksbuljong

Gul kycklingcurry

Palsternacka
150 g
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
½ msk
Curry
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Kokosmjölk
1 förp
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning

Till servering

Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 752 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skala och slanta palsternacka och morot. Skiva bananschalottenlök och klyfta tomat. Skär minutfilé i mindre bitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  3. Gul kycklingcurry: Hetta upp smör i en stekgryta. Stek kycklingen ca 3 min. Tillsätt palsternacka, morot, lök, curry, sambal oelek, kokosmjölk, mjölk, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Späd eventuellt med lite vatten. Rör ner tomatklyftorna och smaka av med lite salt.
  4. Servera gul kycklingcurry med nykokt basmatiris.