Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- smör
- sambal oelek
- mjölk
- vitvinsvinäger
- grönsaksbuljong
Gul kycklingcurry
Palsternacka
150 g
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
½ msk
Curry
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Kokosmjölk
1 förp
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Till servering
Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 752 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skala och slanta palsternacka och morot. Skiva bananschalottenlök och klyfta tomat. Skär minutfilé i mindre bitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Gul kycklingcurry: Hetta upp smör i en stekgryta. Stek kycklingen ca 3 min. Tillsätt palsternacka, morot, lök, curry, sambal oelek, kokosmjölk, mjölk, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Späd eventuellt med lite vatten. Rör ner tomatklyftorna och smaka av med lite salt.
- Servera gul kycklingcurry med nykokt basmatiris.