Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- vatten
- kycklingbuljong
- vitlök
Kyckling i currysås
Kycklingfilé
300 g
Smör (Mjölk)
Salt
½ tsk
Curry
2 tsk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vatten
½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Kycklingbuljong
½ tärning
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Till servering
Jasminris
125 g
Broccoli
1 st
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 813 kcal
- Fett 39 g
- Kolhydrater 61 g
- Protein 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Kyckling i currysås: Halvera kycklingfilèerna på längden. Krydda med salt och 2 tsk curry. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp på en skärbräda och låt vila en stund. Dra sedan isär kycklingen med två gafflar. Låt stekpannan stå.
- Blanda ner pressad vitlök, vispgrädde, vatten, japansk soja, smulad kycklingbuljong och 1 tsk curry i den använda stekpannan. Låt sjuda ca 8 min. Tillsätt crème fraiche och den tillagade kycklingen. Låt koka ihop ca 1 min. Smaka av med salt.
- Broccoli: Skär broccoli i buketter och skär stammen i cm-tjocka skivor. Koka i en kastrull med lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av och blanda med lite olivolja och salt.
- Grovhacka koriander. Servera kycklingcurry med jasminris och broccoli. Toppa med koriander och chili flakes.