Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- flytande honung
- salt
- neutral olja
- vitlök
- vatten
- sambal oelek
Morotssallad
Morötter
150 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Dan dan stir fry
Salladslök
½ förp
Champinjoner
100 g
Neutral olja
Blandfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
½ dl
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Till servering
Jasminris
125 g
Salladslök
½ förp
Salladskål
300 g
Näringsvärde per portion
- Energi 609 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skala morötter. Skär hälften av salladslöken i stavar, lägg undan till punkt 4. Strimla resten av salladslöken, spara till servering. Strimla salladskål. Kvarta champinjoner.
- Morotssallad: Grovriv morötter och lägg i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, honung och lite salt.
- Dan dan stir fry: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek champinjoner på hög värme ca 3 min. Tillsätt blandfärs och stek ytterligare ca 5 min, tills färsen fått ordentligt med färg. Sänk till medelvärme. Rör ner pressad vitlök, salladslöksstavar, kinesisk soja, vitvinsvinäger, vatten, malen ingefära, sambal oelek, honung och lite salt. Fräs ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
- Fördela nykokt jasminris, dan dan stir fry, morotssallad och strimlad salladskål i 2 skålar. Toppa med strimlad salladslök. Servera direkt!