Dan dan rice bowl med salladslök och sötsyrliga morötter
30-40
Laktosfri

Dan dan rice bowl med salladslök och sötsyrliga morötter

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • flytande honung
  • salt
  • neutral olja
  • vitlök
  • vatten
  • sambal oelek

Morotssallad

Morötter
150 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Salt

Dan dan stir fry

Salladslök
½ förp
Champinjoner
100 g
Neutral olja
Blandfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
½ dl
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt

Till servering

Jasminris
125 g
Salladslök
½ förp
Salladskål
300 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 609 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skala morötter. Skär hälften av salladslöken i stavar, lägg undan till punkt 4. Strimla resten av salladslöken, spara till servering. Strimla salladskål. Kvarta champinjoner.
  3. Morotssallad: Grovriv morötter och lägg i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, honung och lite salt.
  4. Dan dan stir fry: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek champinjoner på hög värme ca 3 min. Tillsätt blandfärs och stek ytterligare ca 5 min, tills färsen fått ordentligt med färg. Sänk till medelvärme. Rör ner pressad vitlök, salladslöksstavar, kinesisk soja, vitvinsvinäger, vatten, malen ingefära, sambal oelek, honung och lite salt. Fräs ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
  5. Fördela nykokt jasminris, dan dan stir fry, morotssallad och strimlad salladskål i 2 skålar. Toppa med strimlad salladslök. Servera direkt!