30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Marockansk linssoppa med sesamfrön, koriander och surdegsbaguette
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
Linssoppa
Röda linser
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Ras el hanout
½ msk
Vatten
5 dl
Passerade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar
Till servering
Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Tomat
2 st
Koriander
20 g
Citron
½ st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 702 kcal
- Fett 12 g
- Kolhydrater 117 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Linssoppa: Skölj röda linser i kallt vatten. Finhacka bananschalottenlök, röd chili och vitlök.
- Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, chili och vitlök ca 3 min. Tillsätt linser och ras el hanout och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vatten, passerade tomater och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, eller tills linserna är mjuka.
- Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
- Tärna tomat. Grovhacka koriander. Rör ner hälften av koriandern och pressad citronsaft (ca 1 msk) i soppan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna.
- Toppa linssoppan med tomat, sesamfrön och resten av koriandern. Servera med varm baguette.