Marockansk linssoppa med sesamfrön, koriander och surdegsbaguette
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Marockansk linssoppa med sesamfrön, koriander och surdegsbaguette

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Linssoppa

Röda linser
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Ras el hanout
½ msk
Vatten
5 dl
Passerade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar

Till servering

Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Tomat
2 st
Koriander
20 g
Citron
½ st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 702 kcal
  • Fett 12 g
  • Kolhydrater 117 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Linssoppa: Skölj röda linser i kallt vatten. Finhacka bananschalottenlök, röd chili och vitlök.
  3. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, chili och vitlök ca 3 min. Tillsätt linser och ras el hanout och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vatten, passerade tomater och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, eller tills linserna är mjuka.
  4. Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
  5. Tärna tomat. Grovhacka koriander. Rör ner hälften av koriandern och pressad citronsaft (ca 1 msk) i soppan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna.
  7. Toppa linssoppan med tomat, sesamfrön och resten av koriandern. Servera med varm baguette.