35-45
Laktosfri
Utan gluten
Halstrad lättgravad lax med hovmästarpotatis och krispig fänkålssallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- socker
- neutral olja
- senap
- vitvinsvinäger
- vatten
- svartpeppar
Halstrad lättgravad lax
Laxfilé (Fisk)
270 g
Salt
1 tsk
Socker
1 tsk
Neutral olja
Hovmästardressing
Senap (Senap)
1 ½ msk
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
½ msk
Neutral olja
1 msk
Dill
10 g
Salt
Svartpeppar
Hovmästarpotatis
Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Rädisor
1 förp
Fänkålssallad
Fänkål
1 st
Dill
10 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 603 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 45 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Lättgravad lax: Lägg laxen på en tallrik. Gnid in med salt och socker. Låt stå i rumstemperatur ca 20 min.
- Halvera och koka färskpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Hovmästardressing: Blanda senap (gärna grovkornig), socker, vitvinsvinäger och vatten i en rymlig bunke. Vispa ner neutral olja, lite i taget. Finhacka dill och blanda ner i bunken. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Hovmästarpotatis: Finhacka rödlök och skiva rädisor. Blanda ner i bunken med hovmästardressing tillsammans med kokt färskpotatis.
- Fänkålssallad: Hyvla eller skär fänkål så tunt som möjligt (gärna på mandolin). Grovhacka dill. Lägg allt i en skål och blanda med mixsallad, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
- Halstrad lättgravad lax: Torka bort överflödig saltblandning från laxen. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek de gravade laxbitarna på ena sidan ca 1 min, de ska få en karamelliserad stekyta men inte bli brända. Vänd på laxbitarna. Sänk värmen till medelvärme och låt fisken steka klart ca 4 min.
- Servera halstrad lättgravad lax med hovmästarpotatis och fänkålssallad.