Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- tomatpuré
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
Coconut bean curry
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Morot
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
½ förp
Tomatpuré
1 msk
Kokosmjölk
1 förp
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Kidneybönor
1 förp
Kikärtor
1 förp
Babyspenat
65 g
Lime
½ st
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Lime
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 619 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Coconut bean curry: Grovhacka gul lök och tomat. Grovriv morot. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs lök, morot och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt garam masala och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min.
- Blanda i cocconut kokosmjölk och smulad grönsaksbuljong, låt koka upp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Sjud under lock ca 5 min.
- Häll av och skölj kidneybönor och kikärtor. Blanda ner bönorna, tomat, babyspenat (spara lite till servering) och pressad limesaft i grytan. Sjud ytterligare ca 3 min.
- Klyfta resten av limen. Toppa coconut bean curry med babyspenat. Servera med nykokt bulgur och limeklyfta.