Coconut bean curry med bulgur
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Coconut bean curry med bulgur

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Coconut bean curry

Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Morot
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
½ förp
Tomatpuré
1 msk
Kokosmjölk
1 förp
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Kidneybönor
1 förp
Kikärtor
1 förp
Babyspenat
65 g
Lime
½ st

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Lime
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 619 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Coconut bean curry: Grovhacka gul lök och tomat. Grovriv morot. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs lök, morot och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt garam masala och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min. 
  3. Blanda i cocconut kokosmjölk och smulad grönsaksbuljong, låt koka upp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Sjud under lock ca 5 min.
  4. Häll av och skölj kidneybönor och kikärtor. Blanda ner bönorna, tomat, babyspenat (spara lite till servering) och pressad limesaft i grytan. Sjud ytterligare ca 3 min.
  5. Klyfta resten av limen. Toppa coconut bean curry med babyspenat. Servera med nykokt bulgur och limeklyfta.