Vegetariska svampbiffar med rostad potatis och chévrekräm
30-40
Vegetariskt

Vegetariska svampbiffar med rostad potatis och chévrekräm

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vetemjöl
  • ströbröd
  • ägg
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger

Rostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Svampbiffar

Champinjoner
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½+½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Getost (Mjölk, Laktos)
50 g
Torkad timjan
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Ströbröd
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st

Chévrekräm

Getost (Mjölk, Laktos)
50 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Flytande honung
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Sallad

Rött äpple
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 608 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Lägg småpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite  olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
  3. Svampbiffar: Finhacka champinjoner och bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek champinjoner, lök, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på medelvärme ca 4 min. Lägg allt i en bunke, spara stekpannan.
  4. Blanda ner smulad getost, torkad timjan, vetemjöl, ströbröd och ägg i bunken med en stekta svampen.
  5. Chévrekräm: Blanda smulad getost, matyoghurt, pressad vitlök, flytande honung, lite salt och nymald svartpeppar i en skål.
  6. Sallad: Tärna äpple och lägg i en salladsskål med ruccola. Dressa med lite olivolja, vitvinsvinäger och salt.
  7. Svampbiffar: Forma svampsmeten till ca 4 biffar. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan och stek svampbiffarna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg.
  8. Servera svampsbiffar med rostad potatis, sallad och chévrekräm.