Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- rödvinsvinäger
Tomat- & chorizosås
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Chorizo
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Salt
Svartpeppar
Gnocchi alla Sorrentina
Potatisgnocchi (Vete)
250 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Tomatsallad
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 655 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Tomat- och chorizosås: Snitta upp korven och ta ur färsen. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs chorizofärs ca 2 min, finfördela färsen med en stekspade. Tillsätt lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner konserverade körsbärstomater. Koka ca 4 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Gnocchi alla Sorrentina: Lägg potatisgnocchi i en ugnsform och häll över tomat- och chorizosåsen. Blanda så att det ligger jämnt i ugnsformen. Skiva mozzarella tunt. Fördela osten över gnocchin. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min, tills osten blivit gratinerad. Låt svalna några minuter innan servering.
- Tomatsallad: Finhacka bananschalottenlök. Skär tomat i bitar. Lägg allt i en skål och blanda ner lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Blanda ner ruccola vid servering.
- Servera gnocchi alla Sorrentina med tomatsallad.