Gnocchi alla Sorrentina med chorizofärs och tomatsallad
25-35

Gnocchi alla Sorrentina med chorizofärs och tomatsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger

Tomat- & chorizosås

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Chorizo
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Salt
Svartpeppar

Gnocchi alla Sorrentina

Potatisgnocchi (Vete)
250 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp

Tomatsallad

Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 655 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 59 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Tomat- och chorizosås: Snitta upp korven och ta ur färsen. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs chorizofärs ca 2 min, finfördela färsen med en stekspade. Tillsätt lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner konserverade körsbärstomater. Koka ca 4 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Gnocchi alla Sorrentina: Lägg potatisgnocchi i en ugnsform och häll över tomat- och chorizosåsen. Blanda så att det ligger jämnt i ugnsformen. Skiva mozzarella tunt. Fördela osten över gnocchin. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min, tills osten blivit gratinerad. Låt svalna några minuter innan servering.
  4. Tomatsallad: Finhacka bananschalottenlök. Skär tomat i bitar. Lägg allt i en skål och blanda ner lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Blanda ner ruccola vid servering.
  5. Servera gnocchi alla Sorrentina med tomatsallad.