20-30
Vegetariskt
Krämig selleripasta med salviastekt broccoli, mandel och fetaost
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- selleri,
- vete,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- smör
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Rotsellerikräm
Rotselleri (Selleri)
300 g
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citronskal
1 st
Topping
Broccoli
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
½-1 st
Salvia
10 g
Smör (Mjölk)
Mandelspån (Mandel)
50 g
Citron
½ st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Salt
Svartpeppar
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 817 kcal
- Fett 38 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
- Rotsellerikräm: Skala rotselleri med en vass kniv. Skär i mindre bitar (ca 2x2 cm) och lägg i en kastrull. Fyll på med kallt vatten tills det precis täcker. Koka ca 15 min, tills rotsellerin är helt mjuk.
- Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg sellerin i en mixerbunke och tillsätt crème fraiche, citronskal och salt. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Förberedelse topping: Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Skiva vitlök och röd chili tunt. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak. Grovstrimla bladen från salvia.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Topping: Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek broccolin ca 1 min. Tillsätt chili, vitlök, salvia, mandelspån, lite salt och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 1 min. Pressa över saften från halva citronen. Bryt bitar av fetaost.
- Häll av pastan och blanda med rotsellerikräm. Toppa med salviastekt broccoli och fetaost. Servera med salladsmix.