Krämig selleripasta med salviastekt broccoli, mandel och fetaost
20-30
Vegetariskt

Krämig selleripasta med salviastekt broccoli, mandel och fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • selleri,
  • vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • smör

Pasta

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g

Rotsellerikräm

Rotselleri (Selleri)
300 g
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citronskal
1 st

Topping

Broccoli
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
½-1 st
Salvia
10 g
Smör (Mjölk)
Mandelspån (Mandel)
50 g
Citron
½ st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Salt
Svartpeppar
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 817 kcal
  • Fett 38 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
  2. Rotsellerikräm: Skala rotselleri med en vass kniv. Skär i mindre bitar (ca 2x2 cm) och lägg i en kastrull. Fyll på med kallt vatten tills det precis täcker. Koka ca 15 min, tills rotsellerin är helt mjuk. 
  3. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg sellerin i en mixerbunke och tillsätt crème fraiche, citronskal och salt. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Förberedelse topping: Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Skiva vitlök och röd chili tunt. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak. Grovstrimla bladen från salvia.
  5. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  6. Topping: Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek broccolin ca 1 min. Tillsätt chili, vitlök, salvia, mandelspån, lite salt och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 1 min. Pressa över saften från halva citronen. Bryt bitar av fetaost.
  7. Häll av pastan och blanda med rotsellerikräm. Toppa med salviastekt broccoli och fetaost. Servera med salladsmix.