Hongkong noodles med sesamstekt nötfärs, ingefära och lime
25-35
Laktosfri

Hongkong noodles med sesamstekt nötfärs, ingefära och lime

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • socker
  • vatten
  • neutral olja
  • vetemjöl
  • salt

Woksås

Sesamolja (Sesamfrön)
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
50 ml
Vatten
1 ½ dl

Nudelwok

Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Ingefära
1 bit
Pak choy
1 förp
Grön paprika
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
Nötfärs
250 g
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Chili flakes
Salt

Till servering

Lime
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 671 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
  2. Woksås: Blanda ihop sesamolja, pressad vitlök, socker, japansk soja och vatten i en skål.
  3. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
  4. Förberedelser: Skala och finhacka ingefära. Skär grön paprika och pak choy i mindre bitar. Finstrimla rödlök.
  5. Nudelwok: Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs nötfärs ca 6 min, tills den börjar bli frasig. Tillsätt ingefära och vetemjöl, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner woksås och koka upp. Blanda ner paprika och pak choy, låt koka ca 1 min. Tillsätt strimlad rödlök och nudlar, woka ihop ca 1 min. Smaka av med salt och chili flakes.
  6. Klyfta lime. Strö sesamfrön över woken och servera med limeklyfta.