30-40
11
Points®värde per portion
Krämig fläskgryta med varm bulgursallad
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Krämig fläskgryta
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Neutral olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
2 dl
Torkad dragon
½ msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Svartpeppar
Bulgursallad
Bulgur (Vete)
1 dl
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Zucchini
½ st
Neutral olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Skiva champinjoner. Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär fläskkotlett i ca 2x2 cm stora bitar.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Stek schalottenlök på medelvärme ca 3 min. Tillsätt champinjoner, vitlök och fläskkött, höj värmen och stek ytterligare ca 5 min. Krydda med salt.
- Blanda ner minifraiche, torkad dragon och dijonsenap. Koka upp och sjud ca 8 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Bulgursallad: Strimla röd paprika. Skiva rödlök och zucchini tunt. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs paprika, lök och zucchini ca 4 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Ta från värmen och blanda ner avhälld bulgur.
- Servera krämig fläskgryta med bulgursallad.