Lobia Polo - persisk risrätt med nötfärs, haricots verts och matyoghurt
25-35
Utan gluten

Lobia Polo - persisk risrätt med nötfärs, haricots verts och matyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • vatten
  • sambal oelek
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Lobia Polo

Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Paprikapulver
1½ tsk
Curry
1 tsk
Lagerblad
2 st
Vatten
3 dl
Sambal oelek
½ tsk
Kycklingbuljong
1 tärning
Salt
1½ krm
Svartpeppar
Haricots verts
1 förp

Tillbehör

Basmatiris
125 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1½ dl
Tomat
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 613 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 62 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Hacka schalottenlök. Skär haricots verts i minde bitar.
  2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen, ca 8 min.
  3. Lobia Polo: Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, schalottenlök och pressad vitlök ca 4 min. Rör ner tomatpuré, paprikapulver, curry och lagerblad, fräs ytterligare ca 2 min. 
  4. Tillsätt vatten, sambal oelek (efter egen smak), smulad kycklingbuljong och salt. Koka upp och sjud under lock ca 8 min.
  5. Tillsätt kokt basmatiris och haricots verts till grytan, låt sjuda ytterligare ca 3 min, tills riset mjuknat. Smaka av grytan med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Tärna tomat. Servera lobia polo toppad med tomat och matyoghurt.