25-35
Utan gluten
Lobia Polo - persisk risrätt med nötfärs, haricots verts och matyoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- tomatpuré
- vatten
- sambal oelek
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
Lobia Polo
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Paprikapulver
1½ tsk
Curry
1 tsk
Lagerblad
2 st
Vatten
3 dl
Sambal oelek
½ tsk
Kycklingbuljong
1 tärning
Salt
1½ krm
Svartpeppar
Haricots verts
1 förp
Tillbehör
Basmatiris
125 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1½ dl
Tomat
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 613 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 62 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Hacka schalottenlök. Skär haricots verts i minde bitar.
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen, ca 8 min.
- Lobia Polo: Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, schalottenlök och pressad vitlök ca 4 min. Rör ner tomatpuré, paprikapulver, curry och lagerblad, fräs ytterligare ca 2 min.
- Tillsätt vatten, sambal oelek (efter egen smak), smulad kycklingbuljong och salt. Koka upp och sjud under lock ca 8 min.
- Tillsätt kokt basmatiris och haricots verts till grytan, låt sjuda ytterligare ca 3 min, tills riset mjuknat. Smaka av grytan med lite salt och nymald svartpeppar.
- Tärna tomat. Servera lobia polo toppad med tomat och matyoghurt.