35-45
Utan gluten
Salviastekta fläskkotletter med gremolatarostade rotfrukter och dragonsås
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- flytande honung
- vitlök
Rostade rotfrukter
Småpotatis
400 g
Palsternacka
2 st
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Dragonsås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad dragon
½ msk
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Gremolata
Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta
Salviastekt fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Torkad salvia
2 tsk
Salt
½ tsk
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 622 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade rotfrukter: Halvera småpotatis. Klyfta palsternacka och morot. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är klara och fått fin färg.
- Dragonsås: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda ner torkad dragon, honung och salt.
- Gremolata: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär citronen i klyftor. Lägg citronskalet och olivolja i en liten skål. Finhacka bladpersilja och vitlök. Blanda ner i skålen.
- Salviastekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i cm-tjocka skivor. Krydda med torkad salvia och salt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Blanda de rostade rotfrukterna med gremolata och servera med salviastekta fläskkotletter, citronklyftor och dragonsås.