Salviastekta fläskkotletter med gremolatarostade rotfrukter och dragonsås
35-45
Utan gluten

Salviastekta fläskkotletter med gremolatarostade rotfrukter och dragonsås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • flytande honung
  • vitlök

Rostade rotfrukter

Småpotatis
400 g
Palsternacka
2 st
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Dragonsås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad dragon
½ msk
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm

Gremolata

Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta

Salviastekt fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Torkad salvia
2 tsk
Salt
½ tsk
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 622 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade rotfrukter: Halvera småpotatis. Klyfta palsternacka och morot. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är klara och fått fin färg.
  3. Dragonsås: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda ner torkad dragon, honung och salt.
  4. Gremolata: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär citronen i klyftor. Lägg citronskalet och olivolja i en liten skål. Finhacka bladpersilja och vitlök. Blanda ner i skålen. 
  5. Salviastekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i cm-tjocka skivor. Krydda med torkad salvia och salt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Blanda de rostade rotfrukterna med gremolata och servera med salviastekta fläskkotletter, citronklyftor och dragonsås.