Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- kycklingbuljong
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Rostade grönsaker
Fänkål
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt
Bulgur
Bulgur (Vete)
125 g
Kycklingbuljong
1 tärning
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Kyckling
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
Spiskummin
2 tsk
Svartpeppar
Olivolja
Till servering
Grön paprika
1 st
Ajvar relish
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 478 kcal
- Fett 15 g
- Kolhydrater 46 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade grönsaker: Strimla fänkål och rödlök. Lägg på en ugnsplåt och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min, tills grönsakerna fått fin färg.
- Bulgur: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men byt ut saltet mot smulad kycklingbuljong. Blanda ner lite olivolja och vitvinsvinäger i bulguren och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Kyckling: Krydda kycklinglårfilé med lite salt, spiskummin och lite nymald svartpeppar. Putsa inte bort fettet, det smälter i stekpannan och ger en god smak. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Ta bort kärnhuset från grön paprika och skär paprikan i små tärningar. Blanda rostade grönsaker, bulgur och paprika. Servera med stekt kycklinglårfilé och ajvar.