Spiskumminstekt kyckling med rostad fänkål, bulgur och ajvar
35-45
Laktosfri

Spiskumminstekt kyckling med rostad fänkål, bulgur och ajvar

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar

Rostade grönsaker

Fänkål
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt

Bulgur

Bulgur (Vete)
125 g
Kycklingbuljong
1 tärning
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Kyckling

Kycklinglårfilé
300 g
Salt
Spiskummin
2 tsk
Svartpeppar
Olivolja

Till servering

Grön paprika
1 st
Ajvar relish
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 478 kcal
  • Fett 15 g
  • Kolhydrater 46 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade grönsaker: Strimla fänkål och rödlök. Lägg på en ugnsplåt och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min, tills grönsakerna fått fin färg.
  3. Bulgur: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men byt ut saltet mot smulad kycklingbuljong. Blanda ner lite olivolja och vitvinsvinäger i bulguren och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Kyckling: Krydda kycklinglårfilé med lite salt, spiskummin och lite nymald svartpeppar. Putsa inte bort fettet, det smälter i stekpannan och ger en god smak. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Ta bort kärnhuset från grön paprika och skär paprikan i små tärningar. Blanda rostade grönsaker, bulgur och paprika. Servera med stekt kycklinglårfilé och ajvar.