Chorizo med krämig saffransrisoni och rostade tomater
30-40

Chorizo med krämig saffransrisoni och rostade tomater

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • kycklingbuljong

Rostade tomater

Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Saffransrisoni

Risoni (Vete)
150 g
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Saffran
1 förp
Paprikapulver
1 tsk
Färskost (Mjölk, Laktos)
½ förp
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g

Chorizo

Chorizo
200 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 578 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 59 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade tomter: Halvera cocktailtomat och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
  3. Saffransrisoni: Koka upp vatten, smulad kycklingbuljong, paprikapulver och saffran i en rymlig kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 10 min. Rör om då och då.
  4. Chorizo: Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Grilla korven ca 2 min per sida. Lägg sedan korven i ugnsformen med tomaterna de sista 5 minuterna, tills korven blir helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Saffransrisoni: Häll av överblivet vatten. Rör ner färskost. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera grillad chorizo med krämig saffransrisoni, rostade tomater och ruccola.