Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- kycklingbuljong
Rostade tomater
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Saffransrisoni
Risoni (Vete)
150 g
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Saffran
1 förp
Paprikapulver
1 tsk
Färskost (Mjölk, Laktos)
½ förp
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Chorizo
Chorizo
200 g
Näringsvärde per portion
- Energi 578 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade tomter: Halvera cocktailtomat och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
- Saffransrisoni: Koka upp vatten, smulad kycklingbuljong, paprikapulver och saffran i en rymlig kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 10 min. Rör om då och då.
- Chorizo: Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Grilla korven ca 2 min per sida. Lägg sedan korven i ugnsformen med tomaterna de sista 5 minuterna, tills korven blir helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Saffransrisoni: Häll av överblivet vatten. Rör ner färskost. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera grillad chorizo med krämig saffransrisoni, rostade tomater och ruccola.