30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Krämig blomkålssoppa med surdegspavé, olivröra och färsk rosmarin
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Havre,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
Blomkålssoppa
Citron
1 st
Blomkål
1 st
Gul lök
2 st
Olivolja
Vitlök
1½ klyfta
Imat (Havre)
1½ dl
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar
Olivröra
Svarta bönor
1 förp
Kalamataoliver
1 förp
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Surdegspavé (Vete)
1 förp
Rosmarin
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 540 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 60 g
- Protein 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Blomkålssoppa: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Skär blomkål i mindre bitar. Hacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs blomkål, lök och pressad vitlök ca 4 min.
- Tillsätt imat, vatten, pressad saft från den använda citronen och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock ca 15 min, tills blomkålen är mjuk. Mixa soppan slät direkt i kastrullen med en stavmixer. Tillsätt citronskal, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med lite mer vatten.
- Värm surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
- Olivröra: Häll av och skölj svarta bönor. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt kalamataoliver, pressad vitlök, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa med stavmixer till en grov röra.
- Grovhacka rosmarin. Toppa blomkålssoppan med rosmarin. Servera med nybakat bröd och olivröra.