Krämig blomkålssoppa med surdegspavé, olivröra och färsk rosmarin
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Krämig blomkålssoppa med surdegspavé, olivröra och färsk rosmarin

Ingredienser

Allergener
  • Havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Blomkålssoppa

Citron
1 st
Blomkål
1 st
Gul lök
2 st
Olivolja
Vitlök
1½ klyfta
Imat (Havre)
1½ dl
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar

Olivröra

Svarta bönor
1 förp
Kalamataoliver
1 förp
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Surdegspavé (Vete)
1 förp
Rosmarin
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 540 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 60 g
  • Protein 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Blomkålssoppa: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Skär blomkål i mindre bitar. Hacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs blomkål, lök och pressad vitlök ca 4 min. 
  3. Tillsätt imat, vatten, pressad saft från den använda citronen och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock ca 15 min, tills blomkålen är mjuk. Mixa soppan slät direkt i kastrullen med en stavmixer. Tillsätt citronskal, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med lite mer vatten.
  4. Värm surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
  5. Olivröra: Häll av och skölj svarta bönor. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt kalamataoliver, pressad vitlök, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa med stavmixer till en grov röra.
  6. Grovhacka rosmarin. Toppa blomkålssoppan med rosmarin. Servera med nybakat bröd och olivröra.