Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- jordnötter,
- sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- socker
- neutral olja
Till servering
Risnudlar
½ förp
Salladslök
½ förp
Halloumi (Mjölk, Laktos)
100 g
Jordnötter (Jordnötter)
20 g
Koriander
10 g
Woksås
Lime
½ st
Vitlök
2 klyfta
Socker
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Pad Thai
Grön paprika
1 st
Pak choy
½ förp
Neutral olja
½ msk
Ägg (Ägg)
2 st
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 591 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 57 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
- Woksås: Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda finrivet skal och pressad limesaft, pressad vitlök, socker, malen ingefära, chili flakes och japansk soja i en liten skål.
- Pad Thai: Klyfta grön paprika. Skär pak choy i mindre bitar. Tärna halloumi smått. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Fräs paprika, halloumi och pak choy på hög värme ca 2 min.
- Blanda ner ägg och rör runt kraftigt så att de blandas med grönsakerna och tillagas. Blanda ner nudlarna och woksåsen. Låt allt bli varmt. Smaka av med chili flakes.
- Skiva salladslök och grovhacka jordnötter. Lägg upp Pad Thai på ett fat och toppa med salladslök, jordnötter, koriander och chili flakes!