Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- tomatpuré
- salt
- sambal oelek
- vitlök
- svartpeppar
- olivolja
- flingsalt
- vitvinsvinäger
- flytande honung
Medelhavsbiffar
Nötfärs
250 g
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Svartpeppar
Olivolja
Topping
Tomat
2 st
Torkad oregano
½ msk
Flingsalt
Tzatziki
Gurka
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sallad
Mixsallad
65 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
½ msk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 605 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 46 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Saknar du en ugnsfast stekpanna? Lägg över biffarna i en ugnsform och följ receptet.
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Medelhavsbiffar: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med torkad oregano, tomatpuré, salt, sambal oelek, 1 pressad vitlöksklyfta och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar.
- Krossa 1 vitlöksklyfta lätt med en kniv. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Fräs den krossade vitlöksklyftan ca 2 min för att ge smak till oljan. Lyft bort vitlöken. Bryn biffarna i vitlöksoljan tills de fått fin färg.
- Tärna tomater grovt. Toppa biffarna med tärnad tomat, torkad oregano och lite flingsalt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Tzatziki: Grovriv gurka och pressa bort vätskan. Blanda riven gurka, matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
- Sallad: Lägg mixsallad i en salladsskål. Dressa med lite vitvinsvinäger, honung, salt och nymald svartpeppar.
- Strö smulad fetaost över medelhavsbiffarna. Servera med bulgur, sallad och tzatziki.