Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
- sambal oelek
- kycklingbuljong
Kerala chicken
Tomat
1 st
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja
Curry
2 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Kokosmjölk
1 förp
Kycklingbuljong
½ tärning
Kryddstekt svamp
Champinjoner
200 g
Neutral olja
Garam masala
1 tsk
Salt
Babyspenat
30 g
Till servering
Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 678 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Klyfta tomat. Skär minutfilé i 3 bitar per filé och krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Kerala chicken: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Stek kycklingen ca 4 min på hög värme. Tillsätt curry, sambal oelek, kokosmjölk, tomat och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
- Kryddstekt svamp: Kvarta champinjoner. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs svampen på hög värme ca 3 min. Krydda med garam masala och lite salt. Rör ner babyspenat och fräs ytterligare ca 1 min.
- Servera kerala chicken med kryddstekt svamp och nykokt basmatiris.