Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- tomatpuré
- vatten
- grönsaksbuljong
- salt
Dhal
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Morot
1 st
Röda linser
1 förp
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Garam masala
½ msk
Kokosmjölk
1 förp
Vatten
½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Chili flakes
Tillbehör
Basmatiris
125 g
Koriander
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Gurka
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 687 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Dela gul lök och tomat i grova bitar. Slanta morot. Häll av och skölj röda linser.
- Dhal: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, tomat, morot, pressad vitlök, tomatpuré och garam masala ca 2 min, tills löken mjuknat.
- Tillsätt linser, kokosmjölk, vatten och smulad grönsaksbuljong till grytan. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med lite salt och chili flakes.
- Grovhacka koriander. Skär gurka i stavar. Servera dhal med koriander, basmatiris, gurka och en klick matyoghurt.