Snabb indisk dhal med yoghurt och koriander
15-20
Utan gluten
Vegetariskt

Snabb indisk dhal med yoghurt och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt

Dhal

Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Morot
1 st
Röda linser
1 förp
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Garam masala
½ msk
Kokosmjölk
1 förp
Vatten
½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Chili flakes

Tillbehör

Basmatiris
125 g
Koriander
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Gurka
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 687 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Dela gul lök och tomat i grova bitar. Slanta morot. Häll av och skölj röda linser. 
  3. Dhal: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, tomat, morot, pressad vitlök, tomatpuré och garam masala ca 2 min, tills löken mjuknat.
  4. Tillsätt linser, kokosmjölk, vatten och smulad grönsaksbuljong till grytan. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med lite salt och chili flakes. 
  5. Grovhacka koriander. Skär gurka i stavar. Servera dhal med koriander, basmatiris, gurka och en klick matyoghurt.