Spaghetti pomodoro med köttbullar och riven parmesan
25-35

Spaghetti pomodoro med köttbullar och riven parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • selleri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ströbröd
  • mjölk
  • salt
  • vitlök
  • olivolja
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
  • socker

Köttbullar

Bananschalottenlök
1 st
Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 ½ msk
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Olivolja

Tomatsås

Rotselleri (Selleri)
200 g
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
¾ tärning
Tomatpuré
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad oregano
½ msk
Torkad salvia
1 tsk
Socker
½ tsk
Salt

Till servering

Spaghetti (Vete)
200 g
Riven parmesan (Mjölk)
35 g
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 787 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 93 g
  • Protein 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Förberedelser: Skala och grovriv rotselleri. Grovriv bananschalottenlök. 
  3. Köttbullar: Lägg nötfärs och riven lök i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, salt, pressad vitlök och torkad oregano. Forma till ca 6 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttbullarna runt om ca 6 min. Lägg över på ett fat, spara stekpannan.
  4. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  5. Tomatsås: Fräs rotselleri och pressad vitlök ca 3 min i den använda stekpannan. Rör ner krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, tomatpuré, vitvinsvinäger, torkad oregano, torkad salvia och socker. Lägg tillbaka köttbullarna och sjud ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
  6. Servera köttbullar i tomatsås med nykokt spaghetti. Toppa med riven parmesan. Servera med salladmix.