Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- selleri,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ströbröd
- mjölk
- salt
- vitlök
- olivolja
- vatten
- kycklingbuljong
- tomatpuré
- vitvinsvinäger
- socker
Köttbullar
Bananschalottenlök
1 st
Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 ½ msk
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Olivolja
Tomatsås
Rotselleri (Selleri)
200 g
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
¾ tärning
Tomatpuré
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad oregano
½ msk
Torkad salvia
1 tsk
Socker
½ tsk
Salt
Till servering
Spaghetti (Vete)
200 g
Riven parmesan (Mjölk)
35 g
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 787 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 93 g
- Protein 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Förberedelser: Skala och grovriv rotselleri. Grovriv bananschalottenlök.
- Köttbullar: Lägg nötfärs och riven lök i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, salt, pressad vitlök och torkad oregano. Forma till ca 6 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttbullarna runt om ca 6 min. Lägg över på ett fat, spara stekpannan.
- Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
- Tomatsås: Fräs rotselleri och pressad vitlök ca 3 min i den använda stekpannan. Rör ner krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, tomatpuré, vitvinsvinäger, torkad oregano, torkad salvia och socker. Lägg tillbaka köttbullarna och sjud ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
- Servera köttbullar i tomatsås med nykokt spaghetti. Toppa med riven parmesan. Servera med salladmix.