Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- rödvinsvinäger
Potatisklyftor
Potatisklyftor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
BBQ kyckling
Kycklinglårfilé
300 g
BBQ-sås
1 förp
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rostad grönsakssalsa
Majs
1 förp
Grön paprika
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 546 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 56 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Lägg potatisklyftor på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
- BBQ kyckling: Lägg kycklinglårfilé i en ugnsform. Putsa inte bort fettet, det smälter och ger en god smak. Blanda kycklingen med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Blanda kycklingen och eventuell stekvätska med BBQ-sås i ugnsformen.
- Rostad grönsakssalsa: Häll av majs. Tärna grön paprika och tomat. Lägg tomaten i en salladsskål. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek majs och paprika ca 2 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner grönsakerna i skålen med tomat. Smaka av med lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Det går såklart lika bra att servera grönsakerna råa var för sig.
- Grovhacka bladpersilja. Servera BBQ-kyckling med potatisklyftor och rostad grönsakssalsa. Toppa med persilja.