Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ägg
- mjölk
- salt
- svartpeppar
- smör
- olivolja
Äggsås
Ägg (Ägg)
2 st
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
Majsstärkelse
2 tsk
Smörstekt kolja
Koljafilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Olivolja
Till servering
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Tomat
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 620 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 44 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med potatisen de sista 2 minuterna.
- Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner ägg och sjud ca 8 min. Häll av och spola äggen i kallt vatten.
- Äggsås: Blanda ner mjölk och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Vispa ner majsstärkelse utblandat i lika delar kallt vatten. Sjud på låg temperatur till servering.
- Smörstekt kolja: Dela koljafilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör och olivolja i en rymlig stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
- Äggsås: Skala och hacka äggen. Blanda ner äggen i såsen. Smaka av med lite salt.
- Skär tomat i klyftor. Servera nystekt kolja med kokt potatis, broccoli, tomatklyftor och äggsås.