Smörstekt kolja med äggsås, broccoli och tomat
30-40
Utan gluten

Smörstekt kolja med äggsås, broccoli och tomat

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ägg
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • olivolja

Äggsås

Ägg (Ägg)
2 st
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
Majsstärkelse
2 tsk

Smörstekt kolja

Koljafilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Olivolja

Till servering

Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Tomat
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 620 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 44 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med potatisen de sista 2 minuterna.
  2. Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner ägg och sjud ca 8 min. Häll av och spola äggen i kallt vatten.
  3. Äggsås: Blanda ner mjölk och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Vispa ner majsstärkelse utblandat i lika delar kallt vatten. Sjud på låg temperatur till servering. 
  4. Smörstekt kolja: Dela koljafilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör och olivolja i en rymlig stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar. 
  5. Äggsås: Skala och hacka äggen. Blanda ner äggen i såsen. Smaka av med lite salt.
  6. Skär tomat i klyftor. Servera nystekt kolja med kokt potatis, broccoli, tomatklyftor och äggsås.