One-pot texmexbulgur med avokado och koriander
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- grönsaksbuljong
- salt
One-pot texmexbulgur
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
1 tsk
Linas tre kryddor
½ förp
Bulgur (Vete)
1 dl
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
½ tärning
Majs
1 förp
Salt
Till servering
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Avokado
1 st
Koriander
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Finhacka schalottenlök och vitlök. Häll av och skölj svarta bönor.
- One-pot texmexbulgur: Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs schalottenlök ca 3 min. Tillsätt vitlök och Linas tre kryddor, fräs ytterligare ca 1 min.
- Blanda ner bulgur, krossade tomater, smulad grönsaksbuljong och avhällda svarta bönor. Låt koka upp och sjud under lock ca 12 min, tills vätskan kokat in. Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med lite salt.
- Skiva avokado tunt och grovhacka koriander. Rör ner avhälld majs i grytan.
- Lägg upp texmexbulgur på tallrikar och toppa med smulad fetaost, avokado och koriander.