Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- tomatpuré
- sambal oelek
- mjölk
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Halloumistroganoff
Bananschalottenlök
1 st
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
½ msk
Torkad oregano
1 tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
Svartpeppar
Champinjonsallad
Champinjoner
125 g
Tomat
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 686 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 63 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Halloumistroganoff: Finhacka bananschalottenlök. Tärna halloumi.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin tills den fått fin färg. Lägg över på ett fat.
- I samma panna, stek lök ca 1 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, dijonsenap, sambal oelek (efter smak), mjölk och smulad grönsaksbuljong. Sjud på svag värme ca 5 min.
- Champinjonsallad: Skiva champinjoner. Tärna tomat. Blanda skivade champinjoner, tomat och ruccola på ett fat. Ringla över olivolja och smaka av med lite vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Halloumistroganoff: Rör ner matyoghurt och den stekta halloumin i pannan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera halloumistroganoff med nykokt basmatiris och champinjonsallad.