Halloumistroganoff med champinjonsallad
20-30
Utan gluten
Vegetariskt

Halloumistroganoff med champinjonsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • sambal oelek
  • mjölk
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger

Halloumistroganoff

Bananschalottenlök
1 st
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
½ msk
Torkad oregano
1 tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
Svartpeppar

Champinjonsallad

Champinjoner
125 g
Tomat
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 686 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Halloumistroganoff: Finhacka bananschalottenlök. Tärna halloumi.
  3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin tills den fått fin färg. Lägg över på ett fat.
  4. I samma panna, stek lök ca 1 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, dijonsenap, sambal oelek (efter smak), mjölk och smulad grönsaksbuljong. Sjud på svag värme ca 5 min.
  5. Champinjonsallad: Skiva champinjoner. Tärna tomat. Blanda skivade champinjoner, tomat och ruccola på ett fat. Ringla över olivolja och smaka av med lite vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. 
  6. Halloumistroganoff: Rör ner matyoghurt och den stekta halloumin i pannan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  7. Servera halloumistroganoff med nykokt basmatiris och champinjonsallad.