Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- tomatpuré
- balsamvinäger
- köttbuljong
- salt
- svartpeppar
Grekisk köttfärssås
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Blandfärs
250 g
Kons. körsbärstomater
1 förp
Tomatpuré
½ msk
Torkad oregano
½ msk
Balsamvinäger
1 tsk
Köttbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Röd paprika
1 st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 773 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 87 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Skär röd paprika i stavar och lägg i en skål.
- Grekisk köttfärssås: Klyfta bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Bryn lök, pressad vitlök och blandfärs ca 3 min.
- Tillsätt konserverade körsbärstomater, tomatpuré, torkad oregano, balsamvinäger och smulad köttbuljong. Sjud ca 6 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera grekisk köttfärssås med nykokt linguine toppad med smulad fetaost. Servera med paprikastavar.