Pasta med grekisk köttfärssås och fetaost
20-30

Pasta med grekisk köttfärssås och fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • balsamvinäger
  • köttbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Grekisk köttfärssås

Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Blandfärs
250 g
Kons. körsbärstomater
1 förp
Tomatpuré
½ msk
Torkad oregano
½ msk
Balsamvinäger
1 tsk
Köttbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Röd paprika
1 st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 773 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 87 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Skär röd paprika i stavar och lägg i en skål.
  3. Grekisk köttfärssås: Klyfta bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Bryn lök, pressad vitlök och blandfärs ca 3 min.
  4. Tillsätt konserverade körsbärstomater, tomatpuré, torkad oregano, balsamvinäger och smulad köttbuljong. Sjud ca 6 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera grekisk köttfärssås med nykokt linguine toppad med smulad fetaost. Servera med paprikastavar.