Chicken kerala med gurka, rostad mandel och bulgur
20-30
Laktosfri

Chicken kerala med gurka, rostad mandel och bulgur

Ingredienser

Allergener
  • Vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • neutral olja
  • salt
  • vatten
  • flytande honung
  • kycklingbuljong

Chicken Kerala

Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklinglårfilé
350 g
Neutral olja
Salt
1 krm
Malen ingefära
1 tsk
Curry
2 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Flytande honung
½ tsk
Kycklingbuljong
½ tärning

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Mandelspån (Mandel)
10 g
Gurka
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 606 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 45 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om ni vill, rosta gärna mandelspån i en torr stekpanna tills den fått fin färg.

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka gul lök och vitlök. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar, ca 3 bitar per filé.
  3. Chicken Kerala: Hetta upp neutral olja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingen runtom tills den fått fin färg. Krydda med salt. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner malen ingefära, curry, paprikapulver, coconut cream, vatten, flytande honung och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  4. Skär gurka i tärningar. Lägg upp i en skål.
  5. Servera Chicken Kerala med bulgur och gurka. Toppa med mandelspån.