Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- neutral olja
- salt
- vatten
- flytande honung
- kycklingbuljong
Chicken Kerala
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklinglårfilé
350 g
Neutral olja
Salt
1 krm
Malen ingefära
1 tsk
Curry
2 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Flytande honung
½ tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Mandelspån (Mandel)
10 g
Gurka
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 606 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 45 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om ni vill, rosta gärna mandelspån i en torr stekpanna tills den fått fin färg.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Finhacka gul lök och vitlök. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar, ca 3 bitar per filé.
- Chicken Kerala: Hetta upp neutral olja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingen runtom tills den fått fin färg. Krydda med salt. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner malen ingefära, curry, paprikapulver, coconut cream, vatten, flytande honung och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Skär gurka i tärningar. Lägg upp i en skål.
- Servera Chicken Kerala med bulgur och gurka. Toppa med mandelspån.