30-40
Laktosfri
Utan gluten
Stekt ris med soja- och sesammarinerade räkor och jordnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Kräftdjur,
- jordnötter,
- sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
Soja- och sesammarinerade räkor
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Gurka
1 st
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Japansk soja (Sojabönor)
1 förp
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Lime
1 st
Stekt ris
Basmatiris
125 g
Röd paprika
1 st
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Till servering
Jordnötter (Jordnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
- Energi 620 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Rosta sesamfrön på hög värme i en torr stekpanna, tills de fått fin färg. Lägg över i en skål. Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet från hela limen och pressa saften ur halva. Klyfta resten av limen till servering. Tärna röd paprika. Tärna gurka smått.
- Soja- och sesammarinerade räkor: Häll av räkor och lägg i en skål. Blanda ner gurktärningar, sesamolja, japansk soja, limeskal, limesaft och rostade sesamfrön.
- Stekt ris: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Tillsätt röd paprika och en förpackning hackad ingefära, vitlök och chili. Woka ca 1 min. Rör ner det kokta riset och blanda runt ordentligt..
- Servera stekt ris med soja- och sesammarinerade räkor och limeklyfta. Toppa med hackade jordnötter.