Stekt ris med soja- och sesammarinerade räkor och jordnötter
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Stekt ris med soja- och sesammarinerade räkor och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Kräftdjur,
  • jordnötter,
  • sojabönor,
  • sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

    Soja- och sesammarinerade räkor

    Sesamfrön (Sesamfrön)
    1 förp
    Gurka
    1 st
    Räkor (Kräftdjur)
    1 förp
    Japansk soja (Sojabönor)
    1 förp
    Sesamolja (Sesamfrön)
    ½ msk
    Lime
    1 st

    Stekt ris

    Basmatiris
    125 g
    Röd paprika
    1 st
    Hackad ingefära, vitlök och chili
    1 förp

    Till servering

    Jordnötter (Jordnötter)
    40 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 620 kcal
    • Fett 28 g
    • Kolhydrater 64 g
    • Protein 27 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Förberedelser: Rosta sesamfrön på hög värme i en torr stekpanna, tills de fått fin färg. Lägg över i en skål. Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet från hela limen och pressa saften ur halva. Klyfta resten av limen till servering. Tärna röd paprika. Tärna gurka smått. 
    3. Soja- och sesammarinerade räkor: Häll av räkor och lägg i en skål. Blanda ner gurktärningar, sesamolja, japansk soja, limeskal, limesaft och rostade sesamfrön.
    4. Stekt ris: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Tillsätt röd paprika och en förpackning hackad ingefära, vitlök och chili. Woka ca 1 min. Rör ner det kokta riset och blanda runt ordentligt.. 
    5. Servera stekt ris med soja- och sesammarinerade räkor och limeklyfta. Toppa med hackade jordnötter.