Vegetarisk Pad Thai med jordnötter och koriander
25-35
Vegetariskt

Vegetarisk Pad Thai med jordnötter och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • jordnötter,
  • sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • socker
  • neutral olja

Till servering

Risnudlar
½ förp
Salladslök
½ förp
Halloumi (Mjölk, Laktos)
100 g
Hackade jordnötter (Jordnötter)
½ förp
Koriander
10 g

Woksås

Lime
½ st
Vitlök
2 klyfta
Socker
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk

Pad Thai

Röd paprika
1 st
Pak choy
½ förp
Neutral olja
½ msk
Ägg (Ägg)
2 st
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 663 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten. 
  2. Woksås: Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda finrivet skal och pressad limesaft, pressad vitlök, socker, malen ingefära, chili flakes och japansk soja i en liten skål. 
  3. Pad Thai: Klyfta röd paprika. Skär pak choy i mindre bitar. Tärna halloumi smått. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Fräs paprika, halloumi och pak choy på hög värme ca 2 min. 
  4. Blanda ner ägg och rör runt kraftigt så att de blandas med grönsakerna och tillagas. Blanda ner nudlarna och woksåsen. Låt allt bli varmt. Smaka av med chili flakes.
  5. Skiva salladslök. Lägg upp Pad Thai på ett fat och toppa med salladslök, jordnötter, koriander och chili flakes!