Grillade fläskmedaljonger med grekisk zucchinisallad och vitlökssås
25-35
Utan gluten

Grillade fläskmedaljonger med grekisk zucchinisallad och vitlökssås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger

Rostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Zucchinisallad

Zucchini
½ st
Röd paprika
1 st
Citron
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Torkad oregano
2 tsk
Salt
Svartpeppar

Fläskmedaljonger

Fläskkotlett
300 g
Torkad oregano
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja

Vitlökssås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Mixsallad
65 g
Snacksoliver
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 584 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 45 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Vill du grilla, tänd även grillen.
  2. Rostad potatis: Klyfta potatis och lägg på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, torkad rosmarin, lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Zucchinisallad: Skär zucchini i grova bitar och klyfta röd paprika. Lägg allt på plåten bredvid potatisen. Blanda med olivolja, pressad vitlök, torkad oregano, lite salt och nymald svartpeppar. Dela citronen och lägg halva på plåten (klyfta den andra halvan och spara till servering). Rosta allt högt upp i ugnen ca 25 min. 
  4. Fläskmedaljonger: Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka medaljonger. Krydda med torkad oregano, salt och nymald svartpeppar. Grilla köttet på grillen eller stek i en stekpanna med lite olivolja ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Vitlökssås: Blanda matyoghurt, pressad vitlök, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar i en liten skål.
  6. Pressa den ugnsbakade citronen över de rostade grönsakerna och lägg upp allt på ett fat. Toppa med snacksoliver och mixsallad. Servera till grillade fläskmedaljonger, potatis, citronklyfta och vitlökssås.