Potatis- och purjolökssoppa med kycklingbacon
30-40
14
Points®värde per portion

Potatis- och purjolökssoppa med kycklingbacon

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande margarin
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Potatis- och purjolökssoppa

Purjolök
½ st
Potatis
250 g
Morötter
300 g
Vitlök
1 klyfta
Kycklingbacon
1 förp
Flytande margarin
½ tsk
Vatten
2½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
1 krm
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
2 ½ dl
Svartpeppar

Till servering

Surdegspavé (Vete)
1 förp
Bladpersilja
10 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 220°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Strimla purjolök. Skala och tärna potatis och morötter. Hacka vitlök och strimla kycklingbacon.
  3. Potatis- och purjolökssoppa: Hetta upp flytande margarin i en stekgryta. Fräs kycklingbacon ca 3 min. Tillsätt purjolöken och fräs ca 5 min, tills löken mjuknat något. Blanda ner potatis, morötter och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Häll på vatten, smulad kycklingbuljong och salt. Koka upp och sjud på svag värme ca 12 min.
  4. Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen. 
  5. Potatis- och purjolökssoppa: Rör ner Milda mat och koka upp och sjud ca 5 min, tills potatisen mjuknat. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  6. Hacka bladpersilja. Lägg upp potatis- och purjolökssoppa med kycklingbacon i djupa tallrikar, toppa med persilja. Servera med surdegspavé.