Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
BBQ-nötfärs
Nötfärs
250 g
Neutral olja
BBQ-sås
1 förp
Salt
ca ½ tsk
Svartpeppar
Coleslaw
Coleslawmix
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Rödlök
½-1 st
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 882 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 108 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Värm gärna bröden i en het torr stekpanna innan servering.
- Förberedelser: Skiva rödlök och tomat tunt.
- BBQ-nötfärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek nötfärs ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt. Tillsätt BBQ-sås och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Ta stekpannan från värmen.
- Coleslaw: Blanda coleslawmix, matyoghurt och dijonsenap i en bunke. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Fyll tortillbröd (se tips!) med mixsallad, BBQ-nötfärs, coleslaw, rödlök och tomat. Rulla ihop och ät direkt.