Texmexkryddad nötfärsgryta med quesadillas
20-30

Texmexkryddad nötfärsgryta med quesadillas

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • flytande honung
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Texmexgryta

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Morötter
150 g
Röd paprika
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Paprikapulver
1 msk
Torkad oregano
½ msk
Spiskummin
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Krossade tomater
½ förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Chili flakes

Quesadillas

Tortillabröd (Vete)
½ förp
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 665 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 65 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Texmexgryta: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Skala och skär morot i cm-tjocka slantar. Tärna röd paprika och tomat.
  2. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs all lök och nötfärs ca 3 min. Tillsätt resten av grönsakerna och låt fräsa ytterligare ca 2 min.
  3. Rör ner paprikapulver, torkad oregano, spiskummin och honung i stekgrytan.
  4. Tillsätt krossade tomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 10 min och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Quesadillas: Lägg ut hälften av tortillabröden på köksbänken. Fördela riven mozzarella på bröden. Lägg resten av bröden som lock. Hetta upp en torr stekpanna. Stek varje quesadilla på medelvärme. Vänd bröden och stek tills båda sidorna fått fin färg och osten smält. Dela i kvartar.
  6. Toppa grytan med lite chili flakes för extra hetta. Servera texmexgrytan i skålar med nystekta quesadillas.