Stekt kyckling med senapsgräddsås och kokt potatis
20-30

Stekt kyckling med senapsgräddsås och kokt potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • smör

Potatis

Skalad potatis
1 förp
Broccolibuketter
1 förp

Kyckling i senapsgräddsås

Minutfilé
330 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Gräddsås (Mjölk, Sojabönor, Vete, Laktos)
1 förp
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk

Till servering

Mixsallad
30 g
Rädisor
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 508 kcal
  • Fett 14 g
  • Kolhydrater 47 g
  • Protein 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka skalad potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Koka broccolibuketter tillsammans med potatisen de sista 2 minuterna.
  3. Kyckling i senapsgräddsås: Krydda kyckling minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min per sida. Tillsätt gräddsås. Sjud ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Blanda ner dijonsenap. Om såsen blir för tjock, späd med lite vatten.
  4. Lägg mixsallad och rädisor i en skål. Servera kyckling i senapsgräddsås med potatis, broccoli och mixsallad.