Bulgogistekt kalkonfärs med nudlar och mangosallad
15-20
Laktosfri

Bulgogistekt kalkonfärs med nudlar och mangosallad

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • vatten
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • vitlök
  • neutral olja
  • svartpeppar

Mangosallad

Lime
1 st
Mango
1 st
Rödlök
½ st
Salt

Woksås

Päron
1 st
Vatten
1 dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk

Bulgogistekt kalkonfärs

Neutral olja
Kalkonfärs
300 g
Salt
Svartpeppar

Till servering

Risnudlar
½ förp
Isbergssallad
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 731 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 87 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Bryt risnudlar i mindre bitar och koka enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
  2. Mangosallad: Skölj limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Skala och tärna mango. Strimla rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Smaka av med pressad saft från limen och lite salt.
  3. Woksås: Grovriv päron. Blanda päron, vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger, pressad vitlök och sesamolja i en bunke. 
  4. Bulgogistekt kalkonfärs: Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs kalkonfärsen tills den fått fin färg, ca 3 min. Blanda ner woksåsen. Låt fräsa ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Bryt loss blad från isbergssalladen och lägg på ett fat.
  6. Fyll salladsblad med bulgogistekt kalkonfärs, mangosallad och risnudlar. Rulla ihop och ät direkt.