Kerala chicken med spenat och kryddstekt svamp
25-35
Laktosfri
Utan gluten

Kerala chicken med spenat och kryddstekt svamp

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • salt
    • svartpeppar
    • neutral olja
    • sambal oelek
    • vatten
    • kycklingbuljong

    Kerala chicken

    Tomat
    1 st
    Minutfilé
    330 g
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Neutral olja
    Curry
    2 tsk
    Sambal oelek
    ½ tsk
    Vatten
    2 dl
    Coconut cream
    1 förp
    Kycklingbuljong
    ½ tärning

    Kryddstekt svamp

    Champinjoner
    200 g
    Neutral olja
    Garam masala
    1 tsk
    Salt
    Babyspenat
    30 g

    Till servering

    Basmatiris
    125 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 567 kcal
    • Fett 16 g
    • Kolhydrater 58 g
    • Protein 48 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Förberedelser: Klyfta tomat. Skär minutfilé i 3 bitar per filé och krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
    3. Kerala chicken: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Stek kycklingen ca 4 min på hög värme. Tillsätt curry, sambal oelek, vatten, coconut cream, tomat och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
    4. Kryddstekt svamp: Kvarta champinjoner. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs svampen på hög värme ca 3 min. Krydda med garam masala och lite salt. Rör ner babyspenat och fräs ytterligare ca 1 min.
    5. Servera kerala chicken med kryddstekt svamp och nykokt basmatiris.