Ugnstekt lax med teriyakisås och grönsaker
20-30
Laktosfri

Ugnstekt lax med teriyakisås och grönsaker

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar

Teriyakilax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk

Sallad

Röd paprika
1 st
Babyspenat
30 g

Till servering

Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 645 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Gör gärna en dressing på lite olivolja och vinäger till salladen.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Teriyakilax: Lägg laxfilé i en smord ugnsform, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Klyfta rödlök och strö runt laxen. Häll teriyakisås över fisken och strö över sesamfrön. Tillaga högt upp i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
  4. Sallad: Skär röd paprika i bitar och lägg i en salladsskål tillsammans med babyspenat.
  5. Servera ugnsbakad teriyakilax med sallad och jasminris.