25-35
Laktosfri
Linguine med ugnsrostade grönsaker, gremolata, parmesan och räkor
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- kräftdjur,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Ugnsrostade grönsaker
Zucchini
½ st
Rödlök
½ st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Chili flakes
2 krm
Gremolata
Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
2 msk
Pasta
Linguine (Vete)
200 g
Till servering
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 629 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
- Förberedelser: Halvera zucchini på längden och skär i skivor. Skär rödlök i små klyftor. Häll av räkor. Riv parmesan.
- Ugnsrostade grönsaker: Lägg zucchini, rödlök och cocktailtomater i en rymlig smord ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt, nymald svartpeppar och chili flakes (efter egen styrka). Rosta högt upp i ugnen ca 18 min.
- Gremolata: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka bladpersilja. Finriv vitlök. Lägg allt i en skål tillsammans med citronskalet. Blanda med olivolja och pressad citronsaft från halva citronen. Klyfta resten av citronen. Blanda ner avhällda räkor.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
- Ta ut ugnsformen med grönsakerna och mosa tomaterna lätt med en gaffel.
- Blanda avhälld pasta med grönsakerna i ugnsformen. Tillsätt det sparade pastavattnet, rivna parmesanen och gremolata räkorna, blanda väl. Smaka av med lite salt och chili flakes (valfritt).
- Servera linguine med ugnsrostade grönsaker, gremolata, räkor och citronklyfta. Toppa med ruccola.