Linguine med ugnsrostade grönsaker, gremolata, parmesan och räkor
25-35
Laktosfri

Linguine med ugnsrostade grönsaker, gremolata, parmesan och räkor

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • kräftdjur,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök

Ugnsrostade grönsaker

Zucchini
½ st
Rödlök
½ st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Chili flakes
2 krm

Gremolata

Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
2 msk

Pasta

Linguine (Vete)
200 g

Till servering

Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 629 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
  2. Förberedelser: Halvera zucchini på längden och skär i skivor. Skär rödlök i små klyftor. Häll av räkor. Riv parmesan.
  3. Ugnsrostade grönsaker: Lägg zucchini, rödlök och cocktailtomater i en rymlig smord ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt, nymald svartpeppar och chili flakes (efter egen styrka). Rosta högt upp i ugnen ca 18 min. 
  4. Gremolata: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka bladpersilja. Finriv vitlök. Lägg allt i en skål tillsammans med citronskalet. Blanda med olivolja och pressad citronsaft från halva citronen. Klyfta resten av citronen. Blanda ner avhällda räkor. 
  5. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan. 
  6. Ta ut ugnsformen med grönsakerna och mosa tomaterna lätt med en gaffel.
  7. Blanda avhälld pasta med grönsakerna i ugnsformen. Tillsätt det sparade pastavattnet, rivna parmesanen och gremolata räkorna, blanda väl. Smaka av med lite salt och chili flakes (valfritt).
  8. Servera linguine med ugnsrostade grönsaker, gremolata, räkor och citronklyfta. Toppa med ruccola.