Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- ströbröd
- vetemjöl
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Rotfruktsbiffar
Palsternacka
300 g
Purjolök
½ st
Olivolja
Vatten
1 msk
Ägg (Ägg)
1 st
Ströbröd
½ +½ dl
Vetemjöl (Vete)
2 msk
Salt
Svartpeppar
Chévrekräm
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Getost (Mjölk, Laktos)
100 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Bulgur (Vete)
125 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 691 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 82 g
- Protein 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid, dressa gärna salladen med lite olivolja, valfri vinäger och salt
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Rotfruktsbiffar: Skala och grovriv palsternacka. Strimla purjolök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs palsternacka och purjolök ca 2 min. Tillsätt vatten och fräs ytterligare 30 sek, tills rotfruktsfräset mjuknar (spara stekpannan). Lägg i en bunke och blanda ner ägg, ½ dl ströbröd, vetemjöl, salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå i kylen till steg 4.
- Chévrekräm: Blanda matyoghurt, smulad getost och pressad vitlök i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Rotfruktsbiffar: Häll ca ½ dl ströbröd på en tallrik. Forma 4 jämnstora biffar av smeten och vänd dem i ströbrödet. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek biffarna runt om ca 3 min, tills de fått fin färg.
- Servera rotfruktsbiffar med nykokt bulgur, chévrekräm och ruccola (se tips!).