Rotfruktsbiffar med bulgur och chévrekräm
30-40
Vegetariskt

Rotfruktsbiffar med bulgur och chévrekräm

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • ströbröd
  • vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök

Rotfruktsbiffar

Palsternacka
300 g
Purjolök
½ st
Olivolja
Vatten
1 msk
Ägg (Ägg)
1 st
Ströbröd
½ +½ dl
Vetemjöl (Vete)
2 msk
Salt
Svartpeppar

Chévrekräm

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Getost (Mjölk, Laktos)
100 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Bulgur (Vete)
125 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 691 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid, dressa gärna salladen med lite olivolja, valfri vinäger och salt

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Rotfruktsbiffar: Skala och grovriv palsternacka. Strimla purjolök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs palsternacka och purjolök ca 2 min. Tillsätt vatten och fräs ytterligare 30 sek, tills rotfruktsfräset mjuknar (spara stekpannan). Lägg i en bunke och blanda ner ägg, ½ dl ströbröd, vetemjöl, salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå i kylen till steg 4.
  3. Chévrekräm: Blanda matyoghurt, smulad getost och pressad vitlök i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Rotfruktsbiffar: Häll ca ½ dl ströbröd på en tallrik. Forma 4 jämnstora biffar av smeten och vänd dem i ströbrödet. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek biffarna runt om ca 3 min, tills de fått fin färg.
  5. Servera rotfruktsbiffar med nykokt bulgur, chévrekräm och ruccola (se tips!).