Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ägg
- ströbröd
- vatten
- vitlök
- sambal oelek
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- flytande honung
- flingsalt
- vitvinsvinäger
Köttbullar
Ägg (Ägg)
1 st
Ströbröd
2 msk
Vatten
1 msk
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Vitlöksyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad oregano
½ tsk
Vitlök
½ klyfta
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Råstekt blomkålssallad
Koriander
20 g
Blomkål
1 st
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
½ msk
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 643 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 48 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Köttbullar: Blanda ägg, ströbröd och vatten i en bunke. Blanda ner kalkonfärs, pressad vitlök, spiskummin, torkad oregano, sambal oelek, salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå till steg 5.
- Vitlöksyoghurt: Blanda matyoghurt, torkad oregano, flytande honung, pressad vitlök och salt i en skål.
- Råstekt blomkålssallad: Grovhacka koriander. Skär blomkål i buketter och sedan skivor. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek blomkål ca 5 min och lägg i en salladsskål (spara stekpannan). Blanda ner vitvinsvinäger, flingsalt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt koriander vid servering.
- Köttbullar: Blanda smeten väl och forma till ca 8 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och bryn köttbullarna ca 8 min runt om, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Servera libanesiska kalkonköttbullar med bulgur, råstekt blomkålssallad och vitlöksyoghurt.