Timjanstekt kycklingfilé med gräddig champinjonsås, äpple och potatismos
35-45

Timjanstekt kycklingfilé med gräddig champinjonsås, äpple och potatismos

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • mjölk
  • vitvinsvinäger

Timjanstekt kycklingfilé

Kycklingfilé
300 g
Salt
Torkad timjan
1 tsk
Svartpeppar
Olivolja

Champinjonsås

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Champinjoner
200 g
Smör (Mjölk)
Torkad timjan
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vatten
1 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ förp
Kycklingbuljong
½ tärning

Potatismos

Potatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
½ tsk

Tärnat äpple

Rött äpple
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 650 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 53 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Förberedelser champinjonsås: Finhacka schalottenlök och vitlök. Skiva champinjoner.
  4. Timjanstekt kycklingfilé: Krydda kycklingfilé med salt, torkad timjan och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och laga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Torka ur och spara stekpannan.
  5. Champinjonsås: Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek champinjonerna ca 2 min. Tillsätt löken, vitlöken och torkad timjan, stek ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl och rör om. Rör ner vatten, vispgrädde, kinesisk soja och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 4 min.
  6. Potatismos: Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med salt.
  7. Tärnat äpple: Tärna äpple smått och lägg i en liten skål. Blanda med vitvinsvinäger och lite salt.
  8. Servera timjanstekt kycklingfilé med gräddig champinjonsås och potatismos. Toppa med tärnat äpple.