35-45
Timjanstekt kycklingfilé med gräddig champinjonsås, äpple och potatismos
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- smör
- vetemjöl
- vatten
- kycklingbuljong
- mjölk
- vitvinsvinäger
Timjanstekt kycklingfilé
Kycklingfilé
300 g
Salt
Torkad timjan
1 tsk
Svartpeppar
Olivolja
Champinjonsås
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Champinjoner
200 g
Smör (Mjölk)
Torkad timjan
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vatten
1 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ förp
Kycklingbuljong
½ tärning
Potatismos
Potatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
½ tsk
Tärnat äpple
Rött äpple
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 650 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 53 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Förberedelser champinjonsås: Finhacka schalottenlök och vitlök. Skiva champinjoner.
- Timjanstekt kycklingfilé: Krydda kycklingfilé med salt, torkad timjan och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och laga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Torka ur och spara stekpannan.
- Champinjonsås: Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek champinjonerna ca 2 min. Tillsätt löken, vitlöken och torkad timjan, stek ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl och rör om. Rör ner vatten, vispgrädde, kinesisk soja och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 4 min.
- Potatismos: Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med salt.
- Tärnat äpple: Tärna äpple smått och lägg i en liten skål. Blanda med vitvinsvinäger och lite salt.
- Servera timjanstekt kycklingfilé med gräddig champinjonsås och potatismos. Toppa med tärnat äpple.