Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- socker
- ättiksprit (12%)
- neutral olja
- vitlök
- tomatpuré
- vatten
Picklad rödlök
Rödlök
1 st
Salt
2 krm
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Pork and bean taco
Svarta bönor
½ förp
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Salt
½ tsk
Linas tre kryddor
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vatten
1 dl
Ananassalsa
Ananas
½ st
Röd chili
½ st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Salt
Till servering
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 776 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 87 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt och lägg i en liten skål. Blanda ner salt, socker och ättiksprit. Låt stå till servering. Rör om då och då.
- Pork and bean taco: Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn fläskfärs ca 3 min. Tillsätt salt, Linas tre kryddor, pressad vitlök och tomatpuré. Stek ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten och svarta bönor. Låt koka ihop ca 2 min, tills vattnet kokat bort.
- Ananassalsa: Skär bort skalet från ananasen med en vass kniv. Dela sedan ananasen i klyftor. Skär bort den träiga stammen. Tärna ananasen. Skiva röd chili tunt. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Tvätta lime och finriv skalet. Tillsätt limeskal och pressad saft från hela limen till skålen. Smaka av med salt.
- Värm tortillabröd några sekunder per sida i en varm, torr stekpanna. Fyll varma tortillabröd med tacofärsen, ananassalsa och picklad rödlök.