Pork and bean taco med ananassalsa och picklad rödlök
30-40
Laktosfri

Pork and bean taco med ananassalsa och picklad rödlök

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • neutral olja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • vatten

Picklad rödlök

Rödlök
1 st
Salt
2 krm
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
½ msk

Pork and bean taco

Svarta bönor
½ förp
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Salt
½ tsk
Linas tre kryddor
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vatten
1 dl

Ananassalsa

Ananas
½ st
Röd chili
½ st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Salt

Till servering

Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 776 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 87 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt och lägg i en liten skål. Blanda ner salt, socker och ättiksprit. Låt stå till servering. Rör om då och då.
  2. Pork and bean taco: Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn fläskfärs ca 3 min. Tillsätt salt, Linas tre kryddor, pressad vitlök och tomatpuré. Stek ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten och svarta bönor. Låt koka ihop ca 2 min, tills vattnet kokat bort.
  3. Ananassalsa: Skär bort skalet från ananasen med en vass kniv. Dela sedan ananasen i klyftor. Skär bort den träiga stammen. Tärna ananasen. Skiva röd chili tunt. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Tvätta lime och finriv skalet. Tillsätt limeskal och pressad saft från hela limen till skålen. Smaka av med salt.
  4. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en varm, torr stekpanna. Fyll varma tortillabröd med tacofärsen, ananassalsa och picklad rödlök.