Buldak noodles - Koreansk kalkon med mozzarella, risnudlar och rostade sesamfrön
30-40

Buldak noodles - Koreansk kalkon med mozzarella, risnudlar och rostade sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
  • sambal oelek
  • socker
  • salt
  • neutral olja
  • vatten

Till servering

Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Risnudlar
½ förp

Ingefärssås

Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 ½ msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Socker
1 msk

Päronsallad

Päron
1 st
Rödlök
½ st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt

Kalkon

Rödlök
½ st
Kalkonlårstek
300 g
Neutral olja
Salt
Vatten
1 ½ dl
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 749 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 52 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål. 
  2. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
  3. Ingefärssås: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Lägg i en skål och blanda med tomatpuré, japansk soja, vitvinsvinäger, sambal oelek och socker.
  4. Päronsallad: Finstrimla päron och rödlök. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger och salt. Toppa med hälften av de rostade sesamfröna.
  5. Kalkon: Strimla rödlök och kalkonlårstek (skär inte bort fettet, det smälter i stekpannan och ger woken en god och fyllig smak). Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kalkonköttet ca 5 min. Krydda med lite salt. Tillsätt rödlök, ingefärssås och vatten, låt sjuda ytterligare ca 2 min. Bryt mozzarella i bitar och blanda ner i stekpannan tillsammans med de kokta nudlarna. Stek ihop ca 1 min.
  6. Strö resten av sesamfröna över kalkonpannan. Servera med päronsallad.