30-40
Buldak noodles - Koreansk kalkon med mozzarella, risnudlar och rostade sesamfrön
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- tomatpuré
- vitvinsvinäger
- sambal oelek
- socker
- salt
- neutral olja
- vatten
Till servering
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Risnudlar
½ förp
Ingefärssås
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 ½ msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Socker
1 msk
Päronsallad
Päron
1 st
Rödlök
½ st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Kalkon
Rödlök
½ st
Kalkonlårstek
300 g
Neutral olja
Salt
Vatten
1 ½ dl
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 749 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 52 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
- Ingefärssås: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Lägg i en skål och blanda med tomatpuré, japansk soja, vitvinsvinäger, sambal oelek och socker.
- Päronsallad: Finstrimla päron och rödlök. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger och salt. Toppa med hälften av de rostade sesamfröna.
- Kalkon: Strimla rödlök och kalkonlårstek (skär inte bort fettet, det smälter i stekpannan och ger woken en god och fyllig smak). Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kalkonköttet ca 5 min. Krydda med lite salt. Tillsätt rödlök, ingefärssås och vatten, låt sjuda ytterligare ca 2 min. Bryt mozzarella i bitar och blanda ner i stekpannan tillsammans med de kokta nudlarna. Stek ihop ca 1 min.
- Strö resten av sesamfröna över kalkonpannan. Servera med päronsallad.